Två personer poserar tillsammans i en grönskande trädgård framför en stor, vit byggnad. Båda bär avslappnade kläder, och den ena personen gör en gest med handen som tyder på vänskap. I bakgrunden syns flera träden samt träbänkar som bidrar till en avslappnad atmosfär.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Ison och Fille berätta om sin återförening i klippet. Foto: Karl Melander/TT

Ison och Fille återförenas för jubileumsturné

Uppdaterad
Publicerad

Hiphop-duon Ison och Fille återförenas, det berättar de i Morgonstudion. Artisterna var som störst under tidigt 2010-tal med hits som ”Stationen” och ”Länge leve vi”

Ny turné, ny musik och hyllningar till deras gamla låtar. Det är det som står på agendan när artisterna Ison Glasgow och Felipe Leiva Wenger nu slår sig samman igen.

– Det känns fett bra, verkligen skitbra, säger Felipe Leiva Wenger.

Duon började släppa musik 2002 och har släppt låtar som ”När vi glider”, ”Lägg ner ditt vapen”, ”Stationen” och ”Länge leve vi”.

Beslutet att återförenas togs i våras av de båda.

– Det har varit en gemensam känsla att ta vår musik och göra legendariska kvällar på nytt, säger Ison Glasgow.

De gick skilda vägar 2021 efter att då ha samarbetat i 20 år, men de samarbetade efter det med bland annat en föreställning. Duon medverkade även i TV4:s ”Så mycket bättre” 2015.

Varför har det tagit sådan tid att återförenas?

– Vi har känt att vi måste leva lite mellan våra projekt för att ha något att berätta. Både jag och Ison har släppt musik på egna håll och nu kändes bara helt rätt i tiden, som något vi verkligen vill, säger Felipe Leiva Wenger.

Vad händer nu?

Tanken nu är att uppmärksamma och ”uppskatta” den musiken som varit, det som är och det som komma skall. Totalt gör de tre konserter med start i Göteborg 17 januari.

– Det kanske blir någon släng av ny musik också, men hela vår karriär vill vi nu paketera i en kväll och fira vår karriär och vår resa.

Enligt ett pressmeddelande släpps den nya musiken ”inom snar framtid”. På deras turné gästar de också Malmö, den 18 januari, och Stockholm den 25 januari.

Biljetter släpps på torsdag, den 26 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.