En delad bild som visar två olika scener. Till vänster står en person framför en färgglad bakgrund med ljuseffekter, iklädd en mönstrad topp och gestikulera. Till höger är en person som spelar musik live på en scen, stående vid en mixertavla med prilande ljudutrustning och en dimmig bakgrund.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur musiken från Jamie XX nya platta låter i klippet. Foto: SVT, TT

Jamie XX har släppt albumet ”In waves”: ”Allt han gör blir guld”

Publicerad

Efter många singlar släppte till slut Jamie XX det nya albumet ”In waves” under fredagen. På en av låtarna har han med sig kompisarna från forna bandet The XX.

Artisterna Romy och Oliver Sim gästar Jamie XX på låten ”Waited all night”. En god idé, tycker Kulturnyheternas musikreporter Isabella Rådegård.

– Allt de gör blir till guld, säger hon.

Hör hur det låter i klippet.

Stod för sommarplåga

Med på albumet är en låt som han gjort tillsammans med svenska Robyn. ”Life” blev en riktig sommarplåga efter att den släpptes i juni.

Kulturnyheterna slog då följe med duon när spelade på en båt i Stockholm.

Jamie XX är dock långt ifrån den enda som släppt ny musik i veckan. I klippen här nedanför går Isabella Rådegård igenom ytterligare tre artister att ha koll på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.