Komikern om kärleken till Bruce: ”Han gör en stolt över att vara människa”

Uppdaterad
Publicerad

I helgen spelar Bruce Springsteen på Ullevi i Göteborg. I en ny dokumentär av SVT Edit utforskar komikern och Bruce-fantasten Ina Lundström sin kärlek till ”The Boss” och varför han betyder så mycket för så många.

Bruce Springsteen räknas som en av de mest framgångsrika och folkkära artisterna någonsin. I Sverige finns en stark och flera decennier lång relation till den levande rocklegendaren.

Komikern och journalisten Ina Lundström menar att en stor del av framgången beror på hans unika sätt att att vara nära sin publik.  

– Vad han än tar sig an så gör han det till 100 procent och med en total övertygelse om hur viktig han är för andra människor, säger hon.  

Reser till ”bossens” hemstat

I SVT:s nya dokumentär reser Ina Lundström till USA för att se Bruce Springsteen spela live på Prudential Center i sin hemstat New Jersey. På vägen pratar hon bland annat med andra fans och skapar den perfekta Springsteen-spellistan.

Förhoppningen är också att få se Springsteen framföra hennes favoritlåt ”Jersey Girl”, som han vanligtvis inte brukar spela på andra ställen än just där.

– Jag blir helt matt varje gång jag lyssnar på den låten och har alltid tänkt att det skulle vara något så fruktansvärt speciellt med att få uppleva den låten i just New Jersey.

”En förebild”

För Ina Lundström är Bruce Springsteen som en förebild i livet, menar hon. Bland annat för hans låttexter, då han sjunger om så många människors vardag.

– Det kan vara helt banala grejer. Att fixa barnvakt, klä om innan man går ut på puben, dansa, vara trött efter jobbet – den typen av teman. Han sjunger om dem på ett sätt som gör en ganska stolt över att vara människa, det tycker jag är fint.

Bruce Springsteen kommer till Sverige i helgen för tre spelningar på Ullevi i Göteborg den 24, 26 och 28 juni.

Dokumentären ”Ina <3 Bruce” finns i tre delar och går att se på SVT Play. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.