• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Den svenska artisten Anna von Hausswolff har fått ytterligare en spelning inställd till följd av katolska fundamentalister i Frankrike som hävdar att hennes musik är ”satanistisk”. Foto: Erik Mårtensson/TT

Kyrka i Paris ställer in ytterligare en konsert med svenska artisten

Publicerad

Den svenska artisten Anna von Hausswolffs konsert i en kyrka i Nantes stoppades av katolska fundamentaliser som kallar hennes musik för ”satanistisk”. Nu ställs även konserten i Paris in till följd av händelserna i Nantes.

Under tisdagskvällen 7 december blockerade en grupp katolska fundamentaliser ingången till en kyrka i den franska staden Nantes där Anna von Hausswolff skulle ha spelat. Hundratals fans väntade på att få komma in, kaos utbröt utanför kyrkan och spelningen fick ställas in.

Anledningen till blockaden var att fundamentaliserna anser att Anna von Hausswolffs musik är satanistisk. I sin musik använder hon sig av orglar, gotisk estetik, och i låten Pills sjunger hon om att ”älska med djävulen”.

Inställt i Paris

Nu står det klart att även dagens spelning i Paris är inställd. Kyrkan Saint-Eustache där hon skulle ha spelat menar att de ser för stora säkerhetsrisker med att låta konserten äga rum i deras lokaler, skriver The Guardrian.

I ett mejl till Kulturnyheterna berättar Anna von Hausswolff att hon letar alternativa vägar för att genomföra konserten under torsdagen:

”Den katolska kyrkan i Paris har ställt in våran konsert så just nu försöker arrangören hitta en protestantisk kyrka istället för katolsk. Vi är inställda på att göra konserten oavsett vad”, skriver hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.