Lizzo under en spelning på Roskilde i juli. Foto: TT

Lizzo tillbakavisar anklagelser om trakasserier: ”Förkrossad”

Uppdaterad
Publicerad

Den Grammybelönade artisten Lizzo har stämts av sina tidigare dansare för kränkande beteende. Nu tillbakavisar sångerskan anklagelserna som hon menar är falska.

I en stämningsansökan som lämnades in till en domstol i Los Angeles under tisdagen beskriver de tre dansarna hur de utsatts för sexuella trakasserier, diskriminering och vikthån från Lizzo under tiden de varit anställda av stjärnan.

Lizzo, eller Melissa Viviane Jefferson som hon egentligen heter, kommenterar nu anklagelserna i ett inlägg på Instagram.

”Jag är förkrossad efter att ha tagit del av dessa påhittade anklagelser riktade mot mig. Det här är sensationella uppgifter från tidigare anställda (...) Anklagelserna är lika otroliga som de låter.”

”De senaste dagarna har varit väldigt svåra. Vanligtvis väljer jag att inte svara på falska anklagelser men dessa är så pass orimliga och alldeles för upprörande för att inte adressera”,

Utöver sin musik har Lizzo gjort sig känd för att förmedla kroppspositiva budskap.

”Jag är sårad men jag kommer inte att låta det viktiga arbete jag gjort överskuggas av detta. Jag vill tacka alla som har sträckt ut handen för att stötta mig under denna svåra tid.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.