I klippet får du svar på tre frågor om vad man kan vänta sig från säsong två av ”Tunna blå linjen”. Foto: Anders Wiklund/TT

Tunna blå linjen tillbaka – ”Vi kommer dyka ner i mörka ämnen”

Uppdaterad
Publicerad

Den har hyllats för sin skildring av polisyrket och vardagen som de blåklädda lagtjänstemännen. Nu är tv-serien ”Tunna blå linjen” tillbaka med säsong två som får premiär söndagen 18 september.

Malmöpoliserna i serien är till synes överbelamrade av brott och har svårt att få privatlivet att gå ihop. Den första säsongen hade premiär i början av 2021 och mottogs då väl av både kritiker och publik.

Oscar Töringe kommer tillbaka i rollen som Magnus och skådespelaren berättar att han blivit just ”Mange” med folk som känt igen honom på gatan.

– Jättesmickrande och jättekul har det varit, säger Oscar Töringe.

Töringe tror att den första säsongen blev omtyckt på grund av två anledningar.

– Dels sättet vi skildrar polisens vardagliga arbete på, dels det allmänmänskliga jobbdramat, arbetsplatsdramat, eller vad man ska kalla det.

”Malmö kan spegla sig i serien”

En nytillkommen karaktär är polisen Khalid som spelas av Malmösonen Mustafa Al-Mashhadani. Att kliva in i en redan hyllad serie präglades först av glädje, men sedan kom en våg av prestationsångest, enligt Al-Mashhadani.

– Jag insåg att: ”Gud nu ska jag faktiskt vara med här och prestera jämte otroliga skådespelare”, säger han till SVT.

Enligt Al-Mashhadani har ”Tunna blå linjen” slagit stort i hans umgängeskrets som uppskattat att Malmö som stad fått en framträdande roll i serien.

– Malmö kan spegla sig i serien på ett sätt som vi inte riktigt kunna göra innan i svensk tv.

I klippet ovan ger Oscar Töringe och Mustafa Al-Mashhadani svar på tre frågor om vad man som tittare kan vänta sig av säsong 2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.