Tupac Shakur i Los Angeles, 1996.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter beskedet att en man gripits för mordet på Tupac besökte flera fans minnesplatsen där rapparen sköts. Foto: Frank Wiese

Man gripen för mordet på Tupac

Uppdaterad
Publicerad

En man har gripits i Las Vegas misstänkt för inblandning i mordet på en av 1990-talets största gangsterrappare Tupac Shakur.

Gripandet skedde tidigt på fredagsmorgonen – men de exakta anklagelserna mot mannen är fortfarande okända.

Rapartisten Tupac Shakur sköts i sin bil väntandes på ett rödljus i en vägkorsning i Las Vegas den 7 september 1996. Han avled på sjukhus sex dagar senare, 25 år gammal.

Den gripne mannen ska länge ha varit känd av polisen och har själv medgivit i intervjuer att han befann sig i den bil som skotten avlossades ifrån.

Mannen har tidigare sagt att det var en släkting till honom som avlossade skotten. Släktingen blev senare själv skjuten och dödad i en annan konflikt. Innan dess hade även han nekat till att ha varit inblandad i mordet på Tupac.

Gripandet kommer två månader efter att polisen genomfört en husrannsakan hos mannens fru – i hopp om att hitta uppgifter om vem som mördade rapartisten. Polisen beslagtog bland annat hårddiskar, datorer, surfplattor och ammunition.

Tupac räknas som en av hiphopens största artister och hade hitlåtar som ”Changes”, ”Ambitionz az a ridah” och ”California love”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.