Raoul Wallenberg Academy lanserar Raoul Wallenberg-algoritmen, på dagen 73 år efter att den svenske diplomaten försvann i Ungern. Syftet är att visa vikten av medmänskligt ledarskap.
– Jag vill se en samhällsdebatt som präglas av empati, civilkurage och att vi stöder varandra. Vi har mänskliga rättigheter men också mänskliga skyldigheter. Alla bör känna ett personligt ansvar för att bidra till en mänskligare värld, säger Sarah Scheller, verksamhetsansvarig på Raoul Wallenberg Academy.
Analyserar världsledarnas samtal
The Raoul Wallenberg Algorithm analyserar twittermeddelanden från 300 politiska, kulturella och idrottsliga ledare runt världen och avgör om budskapet är positivt eller negativt. Bland ledarna som analyseras finns Donald Trump, Zlatan Ibrahimovic och Michelle Obama.
Resultatet redovisas i realtid på hemsidan och använder Raoul-skalan. Känslorna som algoritmen tittar på är: ilska, avsky, rädsla, trevlighet, ärlighet och glädje.
På onsdagsmorgonen visade den – 32 °Raoul.
Vad betyder den temperaturen?
– Det betyder att ledarnas ton präglas av känslor som ilska och rädsla. Men tidigare i morse var det minus 54 grader, så det har blivit lite varmare.