Foto: TT Bild.

”Book of Mormon” till Salt Lake City

Uppdaterad
Publicerad

Musikalen ”Book of Mormon”, som driver med religioner i allmänhet och mormonism i synnerhet, ska nu göra ett gästspel i mormonernas ”huvudstad” Salt Lake City.

”Book of Mormon” är en satirisk musikal om ett par mormonmissionärer som skickas ut till Uganda för att omvända befolkningen där. Under resans gång får sedan mormonkyrkan, Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, flera slängar.

Musikalen, som sattes upp första gången 2011 på Broadway, ska spelas bara en knapp kilometer från mormonernas viktigaste tempel i centrala Salt Lake City under några sommarmånader 2015.

Från ”South Park” till mormoner

”Book of Mormon” är skriven av Trey Parker och Matt Stone, skaparna tv-serien ”South Park”, och driver bland annat med kyrkans förgrundsgestalt Joseph Smith.

Egen fördel

Trots de många satiriska inslagen i musikalen är det inte säkert att mormonkyrkan kommer att ha några invändningar mot gästspelet. Kyrkan har redan använt sig av musikalens popularitet genom att bland annat annonsera i föreställningarnas programblad, rapporterar brittiska BBC.

Ungefär hälften av invånarna i Salt Lake City är mormoner.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.