Smoke Dawg hyllas nu av Drake som skriver på Twitter: ”Så mycket talang och så många berättelser vi aldrig kommer att se förverkligas”. Foto: Twitter

Kanadensisk rappare skjuten till döds i Toronto

Uppdaterad
Publicerad

Rapparen Smoke Dawg har skjutits till döds i Toronto, rapporterar BBC och flera kanadensiska nyhetsmedier. Ytterligare två personer ska ha skadats svårt i samband med skjutningen. Han blev 21 år.

Smoke Dawg fördes enligt kanadensisk polis till sjukhus efter skjutningen utanför en nattklubb i lördags, men hans liv gick inte att rädda. Ytterligare en man avled och en kvinna skadades.

”Så mycket talang och så många berättelser vi aldrig kommer att se förverkligas, skriver världstjärnan Drake, som också är från Toronto, i sin tweet invid en bild på den 21-årige rapparen, vars egentliga namn var Jahvante Smart. Förra året turnerade han med Drake under dennes Europaturné Boy meets world.

”Jag önskar att fred kunde skölja över vår stad”, skriver superstjärnan vidare.

Vid karriärens början

Smoke Dawg var just i karriärens början. Det var under förra året som han nådde internationell uppmärksamhet i samband med turnerandet som förband tillsammans med världsstjärnan Drake. Under 2016 samarbetade han med grimeartisten Skepta på Overseas.

”Jahvante vidrörde sina fans liv, inte bara fans i Toronto utan runt om i hela världen”, skriver familjen i ett uttalande rapporterar BBC.

Dödskjutningen hände bara några veckor efter mordet på den amerikanske rapstjärnan XXXTentacion i Miami, Florida.

Smoke Dawg blev 21 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.