sven wunder

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sven Wunder förklara i klippet varför han inte gillar att spela live. Foto: Andreas Idén/SVT

Nervös live-debut på jazzfestivalen för grammisnominerade Sven Wunder

Publicerad

Stockholm jazzfestival är i full gång. Joel Danell som går under artistnamnet Sven Wunder är en av de många som uppträder, men för honom blir det första gången det görs live på scen.

Inspelad, producerad musik är det optimala sättet att lyssna på, enligt Sven Wunder. Därför har han inte älskat idén att spela live, särskilt då söndagens planerade uppträdande kommer innehålla improvisation.

– Vi har valt att inte göra det tidigare. Det är nog mest för att jag inte tycker det är superkul att vara på scen överhuvudtaget, eller jag tycker det är lite läskigt, säger Joel Danell.

Men med sex bandmedlemmar som uppbackning så ser han fram emot debuten på scen med skräckblandad förtjusning. Dels då det kommer bjudas på de något ovanligare instrumenten saz och qanun, spelade av Ali Shaker och Feras Charestan.

Danell beskriver sin katalog som spretig. Det är allt från jazzballader till tung rytm, mer åt psykrock hållet. Det lekfulla uttrycket har ibland kallats ironiskt, men det skriver inte Danell under på.

– Jag är väldigt o-ironisk. Kanske handlar det om att jag har ett lite lustigt namn eller något, säger han.

Stockholm jazzfestival pågår fram till söndag den 20 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.