Bröderna Liam och Noel Gallagher i bandet Oasis

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör musikjournalisten Tali da Silva om ryktena om Oasis återförening. Foto: Fiona Hanson

Oasis hintar om återförening

Uppdaterad
Publicerad

Under de senaste dagarna har rykten om en återförening av det legendariska Manchester-bandet Oasis florerat i den brittiska pressen.

Ryktena späddes sedan på efter att ett datum, den 27 augusti, publicerats i bandets officiella kanaler.

Oasis bildades i brittiska Manchester i början av 1990-talet. Under nästan 20 år sålde de över 70 miljoner album och och toppade listorna upprepade gånger.

– Idag är det svårt att förstå hur stora de var. TV, radio, tidningar – det var Oasis varje dag, säger musikjournalisten Tali da Silva.

2009 splittrades bandet efter ett bråk mellan frontmännen och bröderna Noel och Liam Gallagher. Sedan dess har Liam flera gånger och utan resultat vädjat till sin bror om att återförenas. Men nu ser en återförening ljusare ut än på länge.

– Kanske börjar Noel känna sig lite sugen på att få vara en del av Oasis igen, säger Tali da silva.

Enligt flera brittiska tidningar ska återföreningen resultera i ett antal spelningar nästa år, med Glastonburyfestivalen som huvudfokus.

Hör mer om den eventuella återföreningen i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.