Tidigare SVT-chefen Olov Carlsson blir ny chefredaktör för Dagens Samhälle. Foto: Pressbild/SVT

Olov Carlsson blir ny chefredaktör för Dagens Samhälle

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare SVT-chefen Olov Carlsson lämnar Mittmedia. Istället tillträder han i december som ny chefredaktör och vd för Dagens Samhälle.

Det var i augusti 2015 som Olov Carlsson lämnade Sveriges Television efter närmare tio år i företagsledningen och åtta år som divisionschef för SVT Nyheter och Sport. I våras tog han över som ny chefredaktör och ansvarig utgivare på Mittmedias Norrtelje Tidning och Länstidningen i Södertälje

Men mindre än ett halvår senare står det alltså klart att han lämnar koncernen för ett nytt chefsuppdrag — som vd och chefredaktör för Dagens Samhälle efter Mats Edman.

– Det här känns otroligt roligt såklart. Dagens Samhälle är en tidning som är både inflytelserik och som gör uppskattad kvalitétjournalistik. Nu ska jag till att börja med sätta mig ned med redaktionen, lära känna medarbetarna och tillsammans starta ett målarbete, säger Olov Carlsson till Dagens Media.

Ingen ersättare klar

Vem som ersätter Olov Carlssons är ännu inte klart men i ett pressmeddelande säger Mittmedia att de omgående påbörjar rekryteringsprocessen.

– Olov Carlsson har på kort tid gjort ett bra jobb. Det är bara att tacka för ett gott samarbete och gratulera Olov till ett nytt spännande uppdrag, säger Mittmedias vd Per Bowallius i samma pressmeddelande.

Olov Carlsson tillträder sin nya roll den 1 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.