73 år gammal toppar Ozzy Osbourne albumlistan. Foto: Erik Nylander/TT

Ozzy Osbourne toppar amerikanska Billboard – för första gången

Uppdaterad
Publicerad

Den brittiske rockikonen Ozzy Osbourne gör succé med sin senaste platta ”Patient number 9” och toppar Billboards albumlista – för första gången.

Veteranen Ozzy Osbournes nya album ligger etta på den amerikanska albumlistan. Skivan toppar även bland annat Billboards listor för bäst säljande rockalbum, hårdrockalbum och vinylalbum.

Den 73-årige brittiske rockikonen blev känd som frontfigur i Black Sabbath på 70-talet och solodebuterade 1980. ”Patient number 9” är artistens trettonde studioalbum. Men aldrig tidigare har Black Sabbath-stjärnan, som i dag är 73 år gammal, legat på Billboards förstaplats.

– Det har nog att göra med att han har blivit bättre som textförfattare, han skriver mycket mer personligt och självutlämnande nu. Skivan innehåller också riktigt bra riff och melodier från gästgitarrister som Jeff Beck och Eric Clapton, och inte minst Tony Iommi, hans gamla bandkamrat från Black Sabbath, säger hårdrocksrecensenten Sofia Bergström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.