Fanny Svärd, Paradise hotel

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör nöjesjournalisten Fanny Svärd om alla vändor, och Viaplays presschef Susanne Nylén om nya säsongen: ”Regeln om samtycke finns kvar”. Foto: Trailerbild / Firat Celik, SVT

”Paradise hotel” går ”tillbaka till rötterna”

Uppdaterad
Publicerad

Det nya ”snälla” ”Paradise hotel” fick kritik för att vara för tråkigt. Nu går Viaplay tillbaka till det gamla konceptet.

– Jag hoppas att produktionen kommer att vara väldigt mycket mer på tårna, säger nöjesjournalisten Fanny Svärd.

Den nya säsongen av ”Paradise hotel” kommer att spelas in i Playa Nix i Mexiko. Vem som blir programledare och vilka deltagare som är med avslöjas inte än, men nu meddelar Viaplay att experimentet med ett ”snällare” dejtingprogram från säsongen 2022/23 är över.

Nu ”återgår formatet till sina rötter”. Det blir mixade par i parceremonierna, tidigare deltagare kan dyka upp och det utlovas ”hetare känslor, senare nätter och fler intriger”, skriver Viaplay i ett pressmeddelande.

Kritiken: För tråkigt

Viaplay provade att göra en snällare version av ”Paradise hotel” med Tone Sekelius som programledare. Med mindre fokus på utseende och sex och med mer flexibla regler kring parbildningar. Till slut stod ickebinära deltagaren Pedro Lima, som en av vinnarna. Men programmet fick kritik av realityfans och kritiker för att vara för tråkigt.

Förändringen av inriktningen skedde efter en skandal i samband med säsong 14, 2021, då en deltagare slängdes ut efter anklagelser om sexuella övergrepp mot två kvinnliga deltagare. Först när tittare och medier reagerade togs avsnittet ner och säsongen avbröts.

Den efterföljande säsongen, 15, som redan var inspelad sändes först våren 2023 i en mindre kanal. Då hade polisutredningen om övergrepp lagts ned.

Hur blir då den nya säsongen? Nöjesjournalisten Fanny Svärd och Viaplays presschef reder ut – i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.