Per Sinding-Larsens konserttips inför sommaren: ”Skandalöst att Rosalía inte kommer till Sverige”

Uppdaterad
Publicerad

Per Sinding-Larsen om fem konserter som man inte bör missa i sommar.

Rosalía

Att världens mest spännande artist ännu inte spelat i Sverige med senaste turnén är inget annat än ett mysterium. Ett och ett halvt år efter hyllade gränsöverskridande mästerverket ”MOTOMAMI” väntar vi fortfarande på att se hennes framfart där latin och folk blandas med avant garde och reggaeton. Det är bara att lösa biljett till Paris, Milano, Kanarieöarna eller, närmst av allt; Roskildefestivalen för att se sommarens stjärna.

Say She She

Discodelica-septetten med bas i Brooklyn låter glitterkulan snurra lite drömskt när de skickar en kärleksfull blinkning till Nile Rodgers och Chic men också till forna tiders kvinnliga vokalgrupper. Skönsång, dans och som så ofta med disco; politik väntar den som kommer till enda skandinavienspelningen på Fasching i Stockholm den 24 augusti eller till de spelningar som görs runt om i Europa under sommaren.  

Sierra Ferrel

När Sierra Ferrel lämnade sin ensamstående mamma och syskonen hemma i ett fattigt hem i West Virginia var det för musiken. Men det var inte den bluegrass som hemtrakten är förknippad med som lockade. Uppvuxen på Nirvana och grunge verkade Sierra försöka hitta in all musik som kom i hennes väg som kringresande gatumusiker. Sierra ses i Danmark, Norge, Göteborg och Stockholm 21-24 augusti.

An Tul

Finska duon An Tul gör spännande skräckfilmsvänlig noise och är en av många anledningar till att sommarens festival i Norberg är värd ett besök (6-8 juli). Saana Pohjonen och Helena Pulkkinen som ibland framträder på temat Doom & Bloom med dansare, ljusshow och performancekonstnärer är denna gången ensamma på estraden.  

Travis Scott

Travis Scott kommer tillbaka till exakt samma festival och plats som han skakade om rejält sommaren 2019. Ingen som var med under den amerikanske superstjärnans show på Lollapalooza på Gärdet i Stockholm kan glömma det jordskalv han framkallade med eld, bomber och farmförallt sin vilda punkrapiga framfart. Är vi med om samma eufori i år?  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.