Pernilla Wahlgren programleder Allsång på Skansen: ”Många tycker att jag är ett dåligt val”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan oktober 2022 är det känt att Pernilla Wahlgren programleder årets Allsång på Skansen. Men reaktionerna på hennes nya uppdrag har inte bara varit kärlek berättar sångerskan för Kulturnyheterna.

– Många tycker att jag är ett dåligt val, säger hon.

Det är den folkkära schlagerveteranen och realityprofilen Pernilla Wahlgren som kommer att leda tittaren genom åtta sångfyllda tisdagar på Skansen i sommar. Under tisdagens pressträff berättade hon att nervositeten börjat infinna sig.

– Nu känner man verkligen att det snart är dags. Fram tills nu har det varit ”Gud ska jag leda Allsång på Skansen?” och nu bara ”Ja, det ska jag”, säger hon till Kulturnyheterna.

Programstarten är 27 juni och fram till augusti kommer hon att gästas av bland andra skogsdisco-duon Hooja, popstjärnan Zara Larsson och Eurovision-vinnaren Loreen.

”Många tycker jag är ett dåligt val”

Efter beskedet om att det blev just hon som tog över programmet efter Sanna Nielsen har hon mottagit blandade reaktioner.

– Jag har fått otroligt mycket kärlek måste jag säga.

– Men sen är det också många som tycker att jag inte är ett bra val och att jag är överallt och att jag är mycket, men mitt motto är att ”man kan inte vara älskad av alla” och jag kommer bara försöka göra ett bra jobb, säger hon.

Kritiken mot Wahlgren gör sig även påmind på sociala medier där flera av hennes inlägg har kommentarer på ämnet. En användare skriver att:

”Nu kan man inte titta på det mer”, medan en annan skriver att ”tittarsiffrorna kommer minska i år”.

Pausar reklamsamarbeten

Pernilla Wahlgren syns även i Discovery+ programmen ”Wahlgrens värld” och ”Villa Wahlgren”. Hon gör även olika reklamsamarbeten och är ambassadör för en rad företag, något som inte är tillåtet att blanda med ett SVT-programledarskap.

Enligt henne har den delen av hennes yrkesverksamhet lagts på is över sommaren.

– Det här är under sommaren och då sänds inga andra program med mig och mina samarbeten pausas under tiden som jag är aktuell som SVT-programledare.

I klippet ovan ser du Pernilla Wahlgren berätta om vad som är hennes största skräck inför säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.