Sigge Eklund lärde känna bröderna Flinck kort efter att han tagit studenten. Han och Richard Flinck drev företag tillsammans, och relationen med bröderna kom att prägla honom.
– Det är en känslig ålder när man är mellan 19 och 25. Särskilt som ung man blev de som fadersgestalter. De hatade varandra redan då. Det blev nästan som någon slags föräldrarelation, där jag blev medlaren, säger han.
”En spiral ner i mörkret”
I fjol släpptes första säsongen av Återföreningen. Där pratar bröderna med varandra för första gången på 20 år – via länk.
– Jag hade nog en naiv dröm att om de två kunde försonas, om de två äntligen kunde bli vänner så skulle något läkas också i mig, säger Sigge Eklund.
Någon försoning blev det inte i första säsongen. Och i den nya säsongen träffas bröderna i Paris – för första gången i samma rum på 21 år.
– Det blir en spiral ner i mörkret på ett sätt som jag aldrig har hört eller sett någon annanstans. Det har inget med mig att göra. Det är ju de två som skapar innehållet, säger han.
”Begåvade människor hamnar i missbruk”
Ett genomgående tema i Återföreningen är missbruk. Men Sigge Eklund berättar att tanken inte var att göra en podd om missbruk, utan en podd om sina vänner Thorsten och Richard Flinck.
– Jag blir förvånad gång på gång över sjukdomen missbruk. Det är ofta känsliga personer, begåvade människor, som hamnar i missbruk. Det är så mycket att ta in i livet att de måste bedöva sig, säger han och fortsätter:
– Jag blir förvånad över att personen som sitter framför mig inte är missbrukare med stort M, utan det är Thorsten och Richard, de här fantastiska människorna.