Kristin Scott-Thomas, Benedict Cumberbatch och Kiera Knightley Foto: TT

Skådespelare i kampanj mot Brexit

Uppdaterad
Publicerad

Brittiska skådespelare, musiker och regissörer skriver i ett öppet brev att Brexit skulle skada landets kreativa industri.

Den 23 juni ska alla britter rösta om de vill stanna kvar i EU eller lämna unionen och i landet pågår just nu kampanjer för och emot medlemskapet.

Nu ger sig flera profilerade personer från den kreativa industrin in i kampanjen för att landet ska stanna kvar i EU.

Helena Bonhamn Carter har skrivit under

Närmare 300 musiker, skådespelare, författare, konstnärer och filmskapare skriver i ett brev att Brexit skulle vara dåligt för landets kultur- och nöjesindustri och att de backar kampanjen för ett fortsatt EU-medlemskap.

Kiera Knightley, Benedict Cumberbatch, Jude Law, Bill Nighly, Derek Jacobi, Eddie Izzard, Kristen Scott-Thomas och Helena Bonham Carter är några av de profilerade personer som skrivit under brevet som organiserats av ”Britain Stronger in Europe”-kampanjen. Det skriver BBC.

Förlorar viktiga EU-bidrag

Enligt brevskrivarna kommer ”betydelsefulla” bidrag från EU att försvinna vid ett utträdande. De anser också att samarbeten mellan länder inom unionen har varit viktigt för Storbritanniens framgång inom kultur- och nöjesbranschen. ”Allt från det minsta galleriet till den största storfilmen hade inte funnits om det inte vore för EU:s hjälp”, står det i brevet.

De skriver också att ”lämna Europa vore att ta ett steg ut i det okända för de miljoner människor som jobbar inom den kreativa industrin i Storbritannien” och att landet ”är inte bara starkare som en del av Europa utan också mer kreativt”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.