Appen ägs av det kinesiska företaget Bytedance. De kinesiska kopplingarna gör att det finns misstankar om att användarnas data är tillgängliga för kinesiska myndigheter, men Bytedance tillbakavisar sådana påståenden.
Efter att Kinas högsta lagstiftande organ förra veckan röstat igenom en ny kontroversiell säkerhetslag för Hongkong överväger nu Bytedance att plocka bort Tiktok därifrån inom ett par dagar. Ett sätt att visa att man står fri från kinesiska påtryckningar men tilltaget kallas också PR-kupp.
USA:s utrikesminister kritisk
USAs utrikesminister Mike Pompeo säger i en intervju med Fox News att USA undersöker möjligheten att förbjuda kinesiska sociala medier-appar inklusive Tiktok. Pompeo säger i intervjun att han är bekymrad över att Tiktok- användarnas innehåll delas med kinesiska myndigheter.
I Australien vill parlamentsledamöter förbjuda Tiktok eftersom de anser att appen utgör ett hot mot den nationella säkerheten och innebär risk för spionage.
Förbjöds i Indien förra veckan
Indien bannlyser flera kinesiska appar däribland Tiktok och Wechat. Beslutet kom efter att gränsstrider som utbrutit mellan Indien och Kina. Den indiska marknaden utgör nästan en tredjedel av appens globala marknad.