Titiyo spelar in mängder av ny musik. Foto: Scanpix

Titiyo släpper ny musik – två gånger

Uppdaterad
Publicerad

Titiyo är dubbelt aktuell. Snart kommer både en soloskiva och ny musik under namnet El Rojo Adios.

Den svenska sångerskan och låtskrivaren Titiyo har startat ett nytt musikprojekt ihop med Andreas Söderström – som känns igen från sitt soloprojekt ASS, bandet Sjöarna och soundtracket till tv-serien ”30 grader i februari”.

Duon har skrivit musik under namnet El Rojo Adios, och deras poplåtar ljuder av dramatik och stämningsfull filmmusik. De lär vara inspirerade av Titiyos resa till den mexikanska gränsen.

En konsert i december

El Rojo Adios jobbar också tätt ihop med musikern Johan Bertling, som skrev ovan nämnda tv-soundtrack ihop med Andreas Söderström och spelar i bandet Tape.

Den 5 december släpper El Rojo Adios sin skiva, med låttitlar som ”On A Train”, ”Black Market” och ”Alcatraz”. I samband med släppet ger gruppen en exklusiv konsert inför ett fåtal inbjudna. Det är ännu oklart ifall de finner tid att spela ihop vid fler tillfällen.

Sjätte soloskivan

Nästa år släpper Titiyo ifrån sig ännu mer ny musik. Då kommer hennes sjätte soloskiva.

Titiyo har varit verksam som sångerska sedan 1989, både solo och i många samarbeten. Senast gav hon ut en skiva ihop med popmusikern Theodor Jensen, i duon Keep Company.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.