Foto: TT

Trailer till ny Mamma Mia-film här – men var är Meryl Streep?

Uppdaterad
Publicerad

Trailern till uppföljaren av succéfilmen Mamma Mia är här – och väcker frågor bland fansen: Är Meryl Streeps karaktär Donna död i den nya filmen?

Mamma Mia: Here we go again har biopremiär i juli Sverige och nu har trailern till filmen släppts.

Där ses en gravid Sophie, som spelas av Amanda Seyfried, välkomna sin mammas bästa vänner Tanya och Rose tillbaka till Grekland för att hjälpa henne med förberedelserna inför förlossningen.

Men trailern väcker också frågor bland fansen, som undrar var Meryl Streeps karaktär Donna har tagit vägen, då hon bara syns i sekvenser som tycks vara tillbakablickar, enligt BBC.

Donna refereras dessutom konstant till i passivform, exempelvis i ett oroväckande replikskifte mellan Rosie och Sophie:

– Din mamma var den modigaste kvinna vi träffat. Låt mig berätta för dig om hur hon gjorde allt på egen hand, säger hon i trailern.

Cher gör comeback

Av skådespelarna från den första filmen är Pierce Brosnan, Colin Firth och Stellan Skarsgård även med i Mamma Mia: Here we go again.

Uppföljaren innehåller också nytillskotten Lily James, som spelar en yngre version av Donna, och Cher, som gör comeback på bioduken i form av Sophies mormor.

Och att döma av trailern är känslorna mellan barnbarn och mormor minst sagt kyliga.

– Mormor, du är inte injuden, säger Sophie till sin mormor i en scen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.