De sociala medierna har fått hård kritik från premiärminister Recep Tayyip Erdogan och har samtidigt varit viktiga för att organisera de regeringskritiska protesterna.
Den turkiska tidningen Hürriyet Daily News skriver att regeringen förbereder ett lagförslag för att reglera ”provokativa” sociala medier, vilka spelat en viktig roll för organiseringen av demonstrationerna mot regeringen som startade den 28 maj.
President Abdullah Gül kommenterade, enligt tidningen, att en sådan reglering måste hålla sig inom EU:s regelverk.
Över 100 gripna
På tisdagen utropade Erdogan regeringen till segrare sedan över hundra regeringskritiker gripits runt om i Turkiet. Polisen genomförde räder i flera städer och grep människor som anses ha koppling till de senaste veckornas regeringskritiska protester.
I Istanbul greps ett 90-tal medlemmar från socialistpartiet ESP, uppgav Istanbuls advokatsamfund. Lokala medier rapporterade att 30 personer gripits i Ankara och 13 i den nordvästra staden Eskisehir.
Polisen slog också till mot mindre grupper av demonstranter i Ankara. I Istanbul, där Geziparken hade spärrats av och vaktades av polis, gick ett tiotal demonstranter över till tysta protester på Taksimtorget.
Berömde polisen
– Vår demokrati har prövats igen och utkom med segern, sade Erdogan till medlemmar i det regerande AK-partiet som svarade med rungande applåder.
Erdogan, som fått hård kritik från bland annat USA och EU-länder för sin hantering av protesterna och för att ha tillåtit överdrivet polisvåld mot demonstranterna, sade också att polisen ”framgångsrikt klarade demokratiprovet”.
Han varnade för nya protester och för att det inte finns någon tolerans för ”människor och organisationer som begår våldsamma handlingar”.