Fem tv-serier att se fram emot i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Sommartorkan märks inte av på strömningstjänstern, juli och augusti bjuder på många potentiella guldkorn. Kulturnyheterna har valt ut fem.

”Full circle”

Regissören Steven Soderberghs nya tv-serie utlovar mysterier, hemligheter, väv av lögner och säkerligen flertalet oväntade vändningar. Ramberättelsen: En rik familj och invandrare från Guyanas vägar korsas i New York i samband med en misslyckad kidnappning.

I rollerna: Claire Danes, Timothy Olyphant, Jharrel Jerome, Dennis Quaid med flera

Premiär: 13 juli HBO Max

”Good Omens” säsong 2

Uppföljaren baseras på ”ofullbordade idéer” från författarna Terry Pratchett och Neil Gaiman, snarare än den färdiga romanen. Låter lite oroväckande, men skådespelarensembeln Michael Sheen, David Tennant och Jon Hamm är svårslagen i humorsammanhang.

Premiär: 28 juli, Amazon prime video

”The Bear” säsong 2:

En av förra årets bästa tv-serier är tillbaka. Carmen och gänget jobbar med att bygga upp den nya restaurangen från grunden och istället för att vistas i den hektiska köksmiljön kommer vi enligt uppgift få lära känna rollfigurerna på deras fritid.

Spännande gästspel av: Will Poulter, Sarah Paulson och Jamie Lee Curtis

Premiär: 2 augusti, Disney+

”Only murders in the building” säsong 3:

Att para ihop 90-talets humorradarpar Steve Martin och Martin Short med Selena Gomez visade sig vara en mycket god idé. I två säsonger har den bjudit på ”mordmys” och strålande skådespelarinsatser, särskilt från Steve Martin.

Spännande gästspel: Meryl Streep

Premiär: 8 augusti, Disney+

”Painkiller”

”Dopesick” från 2021 med Michael Keaton i huvudrollen var en lysande berättelse om USA:s opiodkris. ”Painkiller” handlar också om opioidkrisen med familjen Sackler och är baserad på Patrick Radden Keefes artikel om familjen Sackler samt en reportagebok av Barry Meier. Matthew Broderick spelar huvudrollen.

Premiär: 10 augusti, Netflix

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.