Fjället Stetind i norska Nordland. Foto: Jonas Redin

TV4-programmet ”Berget” stoppas efter dödsfall

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern dog under inspelningen av programmet ”Berget”. Nu meddelar TV4 att programmet stoppas, rapporterar TV4-nyheterna.

Beskedet har kommunicerats i ett internt meddelande på TV4 som TV4-nyheterna citerar ur:

”På torsdagskvällen beslutade TV4:s innehållsledning tillsammans med produktionsbolaget Jarowskij att det inte är rätt tidpunkt att fortsätta inspelningen av Berget, som därför pausas. Deltagarna och produktionsteamet lämnar under fredagen inspelningsplatsen och åker hem”.

Reality om bergsbestigning

”Berget” är ett realityprogram där 15 ”okända” deltagare skulle bestiga berget Stetind i Nordnorge under ledning av artisten Petter Alexis Askergren.

Norsk polis bekräftade under torsdagen att en av deltagarna, en svensk man i 50-årsåldern, avlidit i hjärtstopp.

– När vi kom till platsen pågick redan hjärt- och lungräddning, men strax därefter förklarades han död, säger Lars Halvorsen, jourhavande befäl vid norsk polis, till TT.

Programledare i chock

Programledaren Petter Alexis, som inte var på plats när dödsfallet inträffade, skriver på Instagram att han är djupt illa berörd av händelsen:

”Till en början var allt så overkligt och svårt att ta in. Bara chock! Känslan av hjälplöshet av att inte kunna vara där på plats var hemsk och svämmade över mig”, skriver programledaren och artisten.

”Jag kan inte beskriva den här sorgen i ord. Mina tankar går ut till familjen, anhöriga, deltagarna och alla medarbetare”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.