När Jack Dorsey, medgrundare och vd för Twitter, berättade om teckenökningen svarade journalisten Caitlin Kelly genom att redigera ner hans tweet till 139 tecken.
Många användare gick ut och konstaterade att hela syftet med Twitter är att man ska hålla sig kortfattad.
”Twitter ska alltså utöka från 140 till max 280 tecken. Snacka om att inte förstå sin egen plattforms säregenhet” skriver journalisten Emanuel Karlsten.
Andra kritiserade Twitter för att inte ha lyssnat på användarnas önskemål om funktioner som kan motverka rasism och hatbrott, och istället ha ändrat appen på ett sätt som ingen önskat.
Endast vissa användare har än så länge fått tillgång till det långa formatet. De utvalda har i stor utsträckning passat på att använda de ökade utrymmet till att skämta om möjligheten att skriva längre.
Den amerikanska komikern Ellen DeGeneres gjorde som många andra och avbröt en tweet mitt i – eftersom många ännu inte fått tillgång till de nya textformatet.
En hel del Twitter-användare uttrycker också oro för hur USA:s president Donald Trump – som gjort sig känd för att kommunicera genom Twitter – ska hantera det nya teckentillskottet. En av dem är den svenske journalisten Oisín Cantwell som skriver:
”Bara tanken på att Trump ska få 280 tecken till sitt förfogande. God natt, jord.”