TV4:s vd Casten Almqvist lämnar sitt uppdrag, enligt källor. Foto: Maja Suslin/TT

TV4 får ny vd och C More flyttar till TV4 Play

Uppdaterad
Publicerad

TV4:s vd Casten Almqvist lämnar sitt uppdrag på TV4 efter över elva år. Han efterträds av Mathias Berg, i dag vice vd, meddelar Telia, som äger TV4, i dag.

I ett pressmeddelande på morgonen bekräftade Telia att Casten Almqvist ersätts som vd av Mathias Berg. Företaget kommer också att satsa på TV4 Play och allt innehåll på strömningstjänsten C More ska även finnas där.

Exakt när detta kommer att ske vill den tillträdande vd:n inte svara på.

– Det vi berättar i dag är att vi vill kraftsamla i Sverige kring TV4 Play genom att skapa större, bredare, bättre tjänster. Ett led i det är att även göra C Mores innehåll tillgängligt på TV4 Play, säger han till Kulturnyheterna.

Varför ska C More finnas kvar om allt ligger på TV4 Play också?

– Det vi kommunicerar i dag är hur vi gör TV4 Play större, C More idag kommer vara samma C More imorgon, inget i det här beslutet berör C More -tjänsten.

Olika finansieringsmodeller

Tanken är att en del av innehållet på TV4 Play, liksom i dag, ska vara gratis med reklam och annat, som sport, kan komma att kosta. Visst innehåll kommer avgiftsbeläggas med en hybrid av prenumerationskostnad och reklam.

– TV4 Play är en bred gratis reklamfinansierad tjänst, det ligger i TV4:s DNA. Men givetvis, när vi flyttar över t ex sport och erbjuder funktioner som att titta utan reklam, så får vi hitta ett eller annat sätt göra det i framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.