Enligt Fröken Snusk ska alla låtar släppas på nytt den 4 februari.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Expressen vill att SVT diskvalificerar Fröken Snusk ur Melodifestivalen. Hör mer om de borttagna låtarna på Spotify i klippet. Foto: Henrik Montgomery/TT

Uppmanar SVT: Kasta ut Fröken Snusk

Uppdaterad
Publicerad

Expressens ledarredaktion uppmanar SVT att klippa banden med artisten Fröken Snusk och inte låta henne tävla i den stundande Melodifestivalen som planerat.

Orsaken är att det på sistone dykt upp frågetecken kring den maskerade sångerskan och musikproducenten Rasmus Gozzis spelningar på Spotify.

”Blotta farhågan att Melodifestivalen belönar denna röta inom musikbranschen borde vara tillräckligt för SVT att agera”, rasar Expressenledaren.

Melodifestivalen 2024

Tidigare i år plockades flera av deras låtar bort från musiktjänsten. Spotify har inte förklarat varför specifikt, men har samtidigt antytt att handlar om misstankar om manipulerade strömningar. Detta säger sig även DN ha belägg för.

Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka kommenterade till DN i helgen att artisters deltagande bedöms från fall till fall:

”För Fröken Snusks har vi i dag ingen information som gör att vi behöver ifrågasätta hennes medverkan.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2024

Mer i ämnet