Alec Baldwin

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning av olyckan som inträffade under inspelningen av Alec Baldwins film. Foto: AP

Vapenansvarig för ”Rust” erkänner brott

Uppdaterad
Publicerad

Hannah Gutierrez Reed, vapensansvarig under Alec Baldwins film ”Rust”, erkänner sig nu skyldig till att ha tagit med sig ett vapen in på en bar i Santa Fe. Erkännandet gör att hennes fängelsestraff kan övergå till skyddstillsyn.

Efter den uppmärksammade dödsskjutningen under inspelningen av filmen ”Rust” dömdes hon mot sitt nekande till 18 månades fängelse för vållande till annans död. Domen är överklagad och ska upp i högre distans.

Nu har hon erkänt sig skyldig till ett annat brott, för att på så sätt få straffet förkortat, rapporterar bland annat nyhetsbyrån AP.

Hon har erkänt sig skyldig till att några veckor före filminspelningen ha tagit med sig en pistol in på en bar i Santa Fe där vapen är förbjudna. Enligt hennes försvarsadvokat kan hon därmed släppas från fängelset i juni 2025 för att i stället få straffet omvandlat till skyddstillsyn hemma i Arizona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.