I klippet hör du Veronica Maggio om nya albumet. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Veronica Maggio: Mer attityd på nya skivan

Uppdaterad
Publicerad

Förra året släppte Veronica Maggio hitlåten ”Se mig”, följt av första delen av albumet ”Och som vanligt händer det något hemskt”. På fredag släpps del två, den här gången låter musiken inte alls lika deppig.

-Jag har försökt få fram lite mer attityd. Jag har väl försökt ta mig bort från det här ”det är synd om mig”-jaget, säger Veronica Maggio till Kulturnyheterna. 

Eftersom det inte fanns någon deadline för andra delen har vissa låtar skrotats och nya har skapats. Ett sådant exempel är ”Höghusdrömmar”, där hon inleder låten med raden ”Jag var en gangster som låtsades vara en fallen ängel”.

– Ett av mina stora problem och dilemman men också ibland en tillgång är att jag alltid framstår som lite duktigare, mer samlad och uppstyrd än vad jag faktiskt är. Och så har jag nog varit hela livet tror jag, att jag alltid har haft någon sorts fasad. Och att det kanske finns andra saker under ytan. Och sen så beskriver det lite grann ett annat jag. Det jag som jag var när jag bodde i Uppsala och drömde om det här jag gör nu.

Går det att koppla till den här självsäkerheten och attityden som kommer fram? Att karriären från början bara var en dröm, hur långt du faktiskt har kommit.

- Ja, men sen är jag inte alltid i den känslan måste jag säga. Det där var en sån dag när jag hade den attityden och bara kände så här ”Vad grym jag är, kolla vad jag har gjort” och jag kände att jag ville ha det perspektivet istället för det här ”deppiga jaget”.

I klippet ovan kan du höra Veronica Maggio om nya albumet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.