200 miljoner tittare följde ESC-finalen i lördags, tävlingen kallas ofta världens största musiktävling – men hur stort kan det egentligen bli? Bortom Europas gränser, om de som bestämmer inom EBU får välja.
– Eurovision är ett lysande exempel på broadcast-tv som fortsätter växa och vinner nya territorier. Nu sänds det i fler länder, det sänds i USA och Kina för första gången. Jag tror att tävlingen kommer att växa ännu mer, säger Martin Österdahl, exekutiv producent för ESC2016.
Men om USA och Kina knackar på dörren och säger att de vill vara med i tävlingen. Är det bra att det utvecklas åt det hållet?
– Eurovisions fina värdegrund, att man samlas i en fest i sång och musik över hela världen och lägger allt annat åt sidan de timmarna är något positivt. Om det är fler som vill delta i det är det bara något bra.
Ett alternativ som diskuteras är enligt Martin Österdahl att ha deltävlingar på olika kontinenter och gemensam final. Ett Eurovision, ett Asiavision, ett Americavision.
Om nu Asien eller USA vill ge sig in i leken, är ett Worldvision nästa steg?
– Ja, det finns sådana ambitioner och tankar inom EBU och Eurovision centralt. Det har funnits förfrågningar om att göra någonting i Amerika och en idé om att göra något i Asien. Vi får se vad det landar, säger Martin Österdahl.