Viaplay säger upp anställda och drar ner på egna manusproduktioner. Foto: TT

Viaplay drar ner på egna manusproduktioner

Publicerad

Viaplay drar ner på de egna tv- och filmproduktionerna med manus. Det framgår av den nye vd:n Jørgen Madsen Lindemanns digitala presentation av den senaste kvartalsrapporten.

Redan i juni berättade den krisade strömningstjänsten att färre ville abonnera. I samband med den nya kvartalsrapporten berättade ledningen att man planerar att göra sig av med 25 procent av de anställda. Även utbudet kommer att förändras. Inköpta serier, som i fjol fick 62 procent av investeringarna, ska ökas till 72 procent. Även de egenproducerade realityserierna prioriteras (”Paradise”, ”Lyxfällan” med flera) medan Viaplay i stället drar ner på de egenproducerade tv-serierna och filmerna med förskrivna manus.

2024 ska 16 procent av investeringarna läggas på de egna produktionerna med manus, jämfört med 29 procent i år.

När det gäller det för strömningstjänsten så viktiga sportutbudet, bland annat sändningarna av Premier League och Formel 1, har företagsledningen inte presenterat några förändringar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.