Harvey Weinstein i domstolen i New York i juli. Arkivbild. Foto: Adam Gray/AP/TT

Weinstein åtalas igen – efter nya anklagelser

Publicerad

Harvey Weinstein kommer att åtalas i New York igen, efter det att flera nya anklagelser riktats mot filmmogulen. Enligt NBC är detaljerna kring anklagelserna än så länge sekretessbelagda.

För fyra år sedan dömdes Weinstein till 23 års fängelse för våldtäkt och sexuella övergrepp, ett straff han avtjänar på Rikers Island i New York. I april i år rev New Yorks högsta domstol upp domen med hänvisning till att fel begåtts under rättegången.

Under tiden framkom att nya anklagelser kommit domstolen tillkänna. Men hur många och vilka personer som trätt fram under utredningen är oklart.

Tidigare har ABC rapporterat att minst tre nya kvinnor har lämnat uppgifter om sexuella övergrepp som ägt rum vid olika tidpunkter – övergrepp som inte fanns med vid den förra utredningen eller domstolsförhandlingen.

Totalt har mer än 80 kvinnor anklagat honom för övergrepp, trakasserier eller våldtäkt. Weinstein har fortsatt att förneka alla anklagelser och menar att alla sexuella relationer skett med samtycke.

Legat på sjukhus

Harvey Weinsten genomgick tidigare den här veckan hjärtkirurgi på sjukhus och den 72-årige före detta filmproducenten har dragits med hälsoproblem under en längre tid. Weinstein var därför inte närvarande vid dagens förhandling och en ny förhandling är satt till 18 september. Fram tills dess är åtalet belagt med sekretess, skriver AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.