2 juni: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Amber Heard döms för förtal mot Johnny Depp

Skådespelarna och tidigare makarna Johnny Depp och Amber Heard har suttit i rätten med hela världen som publik. Nu har juryn sagt sitt: Amber Heard har förtalat Johnny Depp och tvingas betala honom runt 10 miljoner dollar. Enligt domen har dock även Depp förtalat sin ex-hustru och döms att betala två miljoner dollar i skadestånd.

Fyra döda i skjutning i Tulsa, Oklahoma

Minst fyra personer har dött efter en skjutning på ett sjukhusområde i Tulsa, Oklaholma. Skytten är en av de döda. Flera uppges ha skadats och scener från området beskrivs enligt stadens polischef Richard Meulenberg som katastrofala.

Robotangrepp mot järnväg i Lvivregionen

Fem personer har skadats i en rysk robotattack mot en järnväg i Lvivregionen i västra Ukraina, enligt ukrainska myndigheter.

Järnvägen är viktig för att transportera vapen, bränsle och förnödenheter till östra Ukraina och attacken är ett uppenbart försök att skära av denna länk, uppger Anton Gerasjtjenko, rådgivare till landets inrikesminister.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.