Lars Løkke Rasmussen, partiledare för Moderaterne, såg ut att bli vågmästare i det danska valet, men rött block ser ut att nå majoritet av egen kraft. Foto: Johan Nilsson/TT

2 november: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Grönländska mandat säkrar röd seger i Danmark

Med nästan alla röster räknade på Grönland står det klart att de två mandaten i danska folketinget som väntat tillfaller det röda blocket, enligt KNR. Mette Frederiksen kommer trots segern att begära regeringen entledigad, och sondera terrängen för att bilda en ny.

Sydkorea: ”Nordkorea har avfyrat minst tio robotar”

Nordkorea har tidigt på onsdagen avfyrat minst tio missiler av olika slag, säger Sydkoreas militär i ett uttalande. Uppskjutningarna kom timmar efter att Nordkorea hotat med kärnvapen som svar på sydkoreanska och amerikanska gemensamma militärövningar i regionen med omkring 240 stridsflygplan.

Tottenham vidare i CL

Tottenham är vidare till åttondelsfinal i Champions league efter 2–1 i gruppavslutningen mot Marseille. Avancemanget överskuggades dock av oroväckande bilder på stjärnan Heung-Min Son, som lämnade matchen skadad efter en huvudskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.