Stormens framfart märks från Skåne i Söder upp till Roslagen i norr. Från flera håll rapporteras om att träd fallit över såväl vägar som elledningar. Tågtrafiken har stått stilla på en rad orter, samtidigt som både Gotlandsfärjor och vissa Arlanda-flyg blev stående under söndagen.
De hårda vindarna har också orsakat skador på en hel del byggnader. Däribland Södertälje sjukhus, där patienter fick flyttas efter att en ihoprasad byggställning resulterat i krossade fönsterrutor.
Trots de kraftiga vindarna tycks stormen ha orsakat relativt få personskador. Räddningstjänsten har hanterat flertalet fall där nedfallna träd lett till trafikolyckor, men i de flesta fall har drabbade klarat sig utan skador.
– Allmänheten verkar ha hållit sig hemma, sade Jonas Hemert, på räddningstjänsten i Nordvästra Skåne på söndagsmorgonen.
Tusentals fortfarande utan el
Elförsörjningen har dock varit ett desto större problem under stormen. Under det senaste dygnet har tiotusentals hushåll drabbats av strömavbrott på grund av ovädret.
Enligt elbolagens egna siffror har antalet drabbade minskat något under dagen, men vid två-tiden på söndagen stod fortfarande drygt 20 000 kunder hos leverantörerna Eon, Vattenfall och Ellevio utan el.
Flest drabbade finns hos Eon, som meddelar att det kan tid innan strömmen kommer tillbaka helt. Detta eftersom reparationsarbetet försvåras av vädret.
– Man skulle gärna vilja säga att strömmen är tillbaka om några timmar, men så väl är det inte. För en del kommer det att dröja till morgondagen eller i värsta fall flera dagar. Så omfattande är det här, säger Eons presstalesperson Björn Persson på söndagsförmiddagen.
Varningar dras tillbaka
Under stormen utfärdade SMHI tidigare flera orangea varningar för hårda vindar och högt vattenstånd. Vid lunchtid på söndagen hade flesta lyfts, med undantag för den som utfärdats för Gotland.
– Ovädret har rört sig österut och vindarna har börjat avta allt mer. Sedan blåser det fortsatt över Östersjölandskapen, men även här kommer det lugna ner sig framåt natten, säger SVT:s meteorolog Marcus Sjöstedt.
Som allra hårdast blåste det på ön Hanö utanför Sölvesborg. Där uppmättes vindbyar på 38,9 meter per sekund. Sett till mer tätbefolkade områden stod Malmö för en toppnotering.
– De hade 29,4 meter per sekund. Det är ganska ordentligt ändå i Malmö, säger meteorologen.