För Magnus upphörde samarbetet med Säpo efter att myndigheten begått en rad misstag. Bland annat tappade hans kontaktperson bort en väska, med en hemlig rapport som skulle kunna kopplas till honom. Den riskerade att röja hans identitet för kriminella grupper.
– Att jag skulle bli röjd skulle ju innebära att hela mitt liv skulle upphöra. Jag skulle ju förflyttas utomlands och säga upp kontakten med alla nära och kära, säger Magnus.
Väskan har aldrig återfunnits, men hittills har Magnus klarat sig ifrån att bli röjd. För före detta polisinfiltratören Peter Rätz ser livet annorlunda ut.
Han lever idag under dödshot och gömmer sig utomlands.
– Jag kan ju aldrig bo i Sverige, aldrig komma tillbaks till Sverige. Generellt brukar jag bo i ett land ett halvår ungefär.
Under sin tid hos polisen, infiltrerade Peter Rätz såväl Hells Angels, som Bandidos och den ryska maffian. Organisationer som inte glömmer, inte förlåter.
Uppdrag granskning har fått information om tre fall där informatörer ska ha mördats på grund av att de läckt till polisen. I vart och ett av fallen har redaktionen minst två källor.
Peter Rätz bekräftar riskerna en uppgiftslämnare tar.
-Jag vet personligen 3-4 stycken som har blivit mördade för att de har blivit avslöjade, säger Peter Rätz.
Hur vet du det?
– För att jag kände dem personligen.
En polisman har berättat för Uppdrag granskning hur han själv åkte till en mördad infiltratörs familj för att berätta vem deras familjemedlem egentligen varit, men att han då bröt mot regelverket.
-Om det skulle gå riktigt illa för en polis som var utbildad under cover-agent hade familjen fått försäkringspengar. Det hade blivit begravning där rikspolischefen hållit tal och det hade fått den uppmärksamhet som det förtjänar. Men just de här informatörerna, det finns ingen som tar hand om dem. De lever liksom utanför samhället, säger statsåklagare Nils-Erik Schultz.
Peter Rätz har ibland tänkt att det skulle vara en lättnad att bli upptäckt och avslöjad.
– Det är klart man har tänkt det, massor av gånger. Självklart, säger han.
Vad är det som gör att du orkar fortsätta?
-Det är ju så, att den tanken kan ju falla in. Då vet man också att för alla andra, då är det slut för dem, då kan ju de gå tillbaka till sina normala liv. För dem kanske det skulle vara bättre.
Vad får dig att fortsätta kämpa ändå, när du tänker så?
– Självbevarelsedriften, Som alla människor har. Det är väl ingen riktigt som vill dö helt enkelt, säger Peter Rätz.