I inlägget, som han författar direkt från sjuksängen, berättar Ian Wachtmeister att han sedan sjukdomens inträde tillsvidare tvingas lägga allt annat åt sidan.
”Cancern har många former, min kallas Lymfom B. En aggressiv sort. Min match mot det fruktade monstret delas med många andra. Jag hoppas att vi kan hjälpa varandra. Vi har alla våra nära och kära och jag tycker att situationen är värre för min fru och min familj än för mig själv.”
Av inlägget framgår att cancern upptäckts nyligen.
”Det var för en månad sedan jag fick kraftiga smärtor i magen som senare visade sig vara en tumör stor som en näve. Jag opererade bort magsäcken och mjälten mm för någon vecka sedan och inom kort inleds en cellgiftsbehandling.”
LÄS MER: Sverigedemokraterna kopierade Ny Demokrati
Grundade Ny Demokrati
Ian Wachtmeister har ett långtgående förflutet inom näringsliv och politisk debatt. Men han blev i bredare mening känd för svenska folket 1991 då han tillsammans med skivbolagsdirektören Bert Karlsson grundade partiet Ny Demokrati, som i riksdagsvalet samma år kammade hem 6,7 procent av rösterna. Med sina – som svenska riksdagspolitiker betraktat – annorlunda bakgrunder och kontroversiella politiska idéer togs Wachtmeister och Karlsson emot som udda fåglar av etablissemanget, och kom i media att omnämnas som ”Greven och betjänten”.
1994 valde Wachtmeister att som frontfigur för Ny Demokrati lämna politiken efter interna stridigheter inom pariet, men har under senare år agerat rådgivare för Sverige demokrateras (SD) partiledare Jimmie Åkesson och gästtalat på SD:s konvent.
LÄS MER: SD vill utveckla sin konservatism
Möter sjukdomen med hoppfullhet
Med lång erfarenhet av både framgång och bakslag säger sig han stå rakryggad också inför denna utmaning.
”Jag kommer tackla denna match som så många andra matcher i livet. Med full kraft av fighting spirit, livsglädje och hoppfullhet.”
Avslutningsvis vädjar han till människor att visa stöd och förståelse för det svåra han och de nära nu går igenom.
”Ni som väljer att kommentera detta, gör det gärna med ord av hopp, framtidstro och/eller era egna erfarenheter. En bra medicin har jag hört, kanske den bästa?”