Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Några hus bort från Anders och Kerstin sköts en kvinna ihjäl: ”Det kommer inpå bara skinnet” Foto: Per Leandersson/SVT

Efter mordet i villaområdet: ”Har helt tappat förtroendet för politikerna”

Publicerad

En liten bit bort från Anders och Kerstins hus i Uppsala bodde den kvinna som sköts ihjäl förra veckan – kulmen på vad de menar är allt fler oroligheter i området.

– Jag tror polisen gör sitt bästa, det är politikerna som måste se till att rätt verktyg finns till hands. Den här utvecklingen måste stoppas, säger Anders.

I trädgården i Uppsala är det skördetid, Anders och Kerstin plockar äpplen.

– Vi har bott här sedan 1972, säger Kerstin.

– Nej, 1973, rättar Anders. Det har varit lugnt och skönt, alla vet vilka alla är.

Men på senare tid har det blivit allt mer oroligt i området, menar de. En utveckling som eskalerade förra veckan, då en kvinna som bor några hus bort från paret sköts ihjäl. Kvinnan, som var i 60-årsåldern, var mamma till en person kopplad till det kriminella nätverket Foxtrot.

– Jag har helt tappat förtroendet för politikerna. Nu ska läget utredas i stället för att man ligger steget före. Vem vet vad som hinner hända tills det är klart? säger Anders.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.