Nobelbanketten inleds i Stadshuset i Stockholm på söndagen. Foto: TT

Här är kvällens Nobelmeny

Uppdaterad
Publicerad

För maten på Nobelbanketten står kocken Tom Sjöstedt och konditorn Daniel Roos. I kvälls bjuds gästerna bland annat på en vegetarisk förrätt och en blåbärsfylld dessert.

Förrätt

Pressad och torkad jordärtskocka, serveras med kålrabbiblommor smaksatta med ingefära samt mildrostad kålbuljong.

Nobelpriset 2017

Huvudrätt

Frasig lammsadel, potatisterrin med Svedjancrème, gulbeta, saltbakad rotselleri, äppelsallad och rosmarinkryddad lammsky.

Dessert

Frostig blåbärsbavaroise, blåbärsglass med citrontimjan, limegelé, limecurd och limemaränger.

Viner

Taittinger Brut Réserve

Domini la Cartoixa Formiga De Vellut 2014

Viña Errázuriz Late Harvest Sauvignon Blanc 2016

Kaffe och avec

Coffee & Nobel Museum Tea Blend

Grönstedts Extra Cognac

Facile Punsch

Stenkulla Brunn Mineral Water

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nobelpriset 2017

Mer i ämnet