Omkring tusen moderater samlas under helgen på Kistamässan i Stockholm för att diskutera hur partiet ska utveckla sin politik.
– När vi vinner valet 2018 ska vi vara redo att regera, agera och reformera, sade Kinberg Batra i sitt tal.
Den nya partiledningen har dock inte gett signaler om att det blir några tvära kast jämfört med Reinfeldt-eran.
Terroristjakt
Kinberg Batra presenterade några nya förslag för att göra det lättare att jobba och utbilda sig samtidigt. Syftet är att underlätta omställning från ett jobb till ett annat. Till exempel vill M att det ska gå att få studiemedel tills man fyller 60 år.
Kinberg Batra vill också intensifiera jakten på terroristernas pengar genom att ge Ekobrottsmyndigheten och Skatteverket mer resurser och ett särskilt uppdrag. Moderaterna har tidigare föreslagit mer resurser till Säpo och utökat stöd till trossamfund för att stärka deras säkerhet.
– Vi måste alltid försvara det öppna samhället och det fria ordet, sade Kinberg Batra i talet.
Självkritik
Moderaterna har tillsatt arbetsgrupper som ska utveckla partiets politik på sex områden, bland annat integration, välfärd och ett modernt arbetsliv. Enligt den nye partisekreteraren Tomas Tobé är det nu tid för självkritik.
– Det var ingen slump att vi förlorade valet, säger han.
Moderaterna har låtit genomföra en Demoskopundersökning som visar att 42 procent av väljarna kan tänka sig att rösta på partiet. En så stor potential har inte M haft tidigare, enligt Tobé. Men mätningen visar också att M inte ses som det främsta partiet när det gäller att ha lösningar på dagens samhällsproblem.
Toppstyrt
Tobé pekar bland annat på att partiet måste få högre trovärdighet i skolpolitiken. Han tycker att det talades för mycket om betyg och omdömen i valrörelsen när väljarna i tället oroade sig för om deras barn fick tillräckligt med stöd.
Tobé vill också göra partiet mindre toppstyrt. Han vill dock inte kritisera förre partiledaren Fredrik Reinfeldt. Tobé nöjer sig med att konstatera att det uppstått en kultur i partiet som innebär att alla bara väntar på förslag från partitoppen.
Partisekreteraren tror att partiet måste bli bättre på att fånga upp frågor som är stora utanför Stockholm. Han nämner själv vargjakt som ett exempel. En annan uppenbar fråga är integration och flyktingmottagning, där många moderata kommunpolitiker har haft en annan syn än partiledningen.