En brand startade på Mårtensskolan i Lund tidigt på tisdagen. Foto: Mikael Nilsson

Ny skolbrand i Lund – polisen misstänker brott

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en skola har brunnit i Lund i natt. Polisen misstänker att branden är anlagd och en hundpatrull har sökt igenom området.

Räddningstjänst och polis larmades till Mårtensskolan vid tretiden på tisdagsmorgonen och drygt en och en halv timme senare var branden släckt.

– Det verkar som att det är begränsade skador på fasaden. Det var inte en fullt utvecklad brand, säger Magnus Lefevre, vakthavande befäl vid polisen.

Bränderna i Lund

Enligt polisen har en väktare som befann sig i området försökt släcka branden och andats in rök, och därför kallades även en ambulans till platsen. Utöver det finns inga uppgifter om personskador.

Utreds som mordbrand

Ärendet utreds som mordbrand. Skolan har spärrats av i väntan på en brottsplatsundersökning och hundpatruller har sökt av området, men ingen har gripits för brottet.

Det har brunnit i ett flertal skolor i Lund under våren och sommaren, och de flesta av bränderna misstänks ha varit anlagda.

– Det finns andra bränder man tittar på men jag kan inte svara på vad det finns för kopplingar, säger Magnus Lefevre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränderna i Lund

Mer i ämnet