SDU i samarbete med Front National

Publicerad

Sverigedemokraternas ungdomsförbund (SDU) har ingått samarbete med främlingsfientliga partier i ett nytt europeiskt ungdomsförbund.

Övriga medlemmar är ungdomsorganisationerna för franska Front National, belgiska Vlams Belang och österrikiska FPÖ, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

SDU:s ordförande Gustaf Kasselstrand uppger för radion att syftet är att driva ”invandringskritik och nationalism på Europanivå”.

– Så länge vi kan se till att EU finanisierar vår verksamhet med olika EU-kritiska och invandringskritiska seminarier, så är det något som vi ser väldigt positivt på, säger Kasselstrand, till Ekot.

Sverigedemokraternas moderparti har ännu inte gett besked om vilka samarbetspartner partiet tänker söka vid ett inträde i Europaparlamentet efter valet den 25 maj.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.