En delad bild som visar en ung kvinnlig fotbollsspelare. Till vänster står hon vid målet och håller en fotboll i handen, iklädd en blå träningsjacka. Till höger skjuter hon bollen i mål.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
23-åriga Hanna Andersson är en av landets bästa målskyttar på damsidan. Hör om hennes framgångar i klippet. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

42 mål på 16 matcher – Hanna från Listerby är näst bästa måldrottningen i hela Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Med sina 42 mål under årets 16 matcher är hon Listerby IK:s skyttedrottning – och även den näst bästa målskytten i hela Sverige.

– Jag kör alltid mitt bästa och sen går det som det går.

Över hälften av lagets gjorda mål under året står skyttedrottningen Hanna Andersson, 23 år, för.

Dessutom har hon gjort näst flest mål av alla damspelare i hela Sverige under 2024, vilket Blekingesport var först med att rapportera.

– Det är faktiskt helt galet. Det är något speciellt, definitivt, säger målkanonen.

Kan flyttas upp en division

Framgången och alla Hannas mål tog Listerby till en andraplats i tabellen. Därmed finns en chans att laget får flytta upp en division – om något lag skulle dra sig ur division 3.

Andraplatsen säkrar också laget från att flyttas ner i den nya division 5, som skapas vid årsskiftet.

– Laget har höjt sig så pass mycket kollektivt att jag tror vi hade klarat den utmaningen, om den kommer, säger Hanna Andersson.

Stolta tränaren: ”Förebild i klubben”

Men det som känns roligast just nu är att yngre tjejer i klubben får en tydlig förebild. Klubbens mål är att tjejer ska stanna kvar i fotbollen så länge som möjligt.

– Jag tror det gör jättemycket faktiskt. Listerby IK blir uppmärksammat och Hanna är ju en förebild i klubben och har varit länge. Nu blir det ännu starkare, säger huvudtränare Marie Håkansson.

Möt skyttedrottningen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.