Anders Torstensson bekräftar uppgifterna om att Adam Ståhl lämnar Mjällby för Djurgården. Foto: Andreas Hillergren/TT

Adam Ståhl lämnar Mjällby AIF: ”Han har gjort mycket för laget”

Uppdaterad
Publicerad

Det är nu klart att Adam Ståhl lämnar Mjällby för Djurgården. Det bekräftar Anders Torstensson, tränare i Mjällby AIF.

– Vi tappar en av våra bästa spelare, säger han.

Med några månader kvar på kontraktet hos Mjällby köps Adam Ståhl nu loss av Djurgården. Enligt Sportbladets uppgifter ska prislappen ligga på drygt tre miljoner kronor plus bonusar.

– Självklart hade vi velat ha kvar Adam, och de diskussionerna har vi haft, men nu kommer det in en klubb med sjudubblad ekonomi. Vi har inte de musklerna helt enkelt, säger Anders Torstensson.

Han ser tillbaka på tiden med Adam Ståhl som betydelsefull.

– Han har gjort mycket för laget. Och det här är ju en fantastisk lösning för Adam, med en ny miljö hos en av Sveriges största klubbar. Jag hade tagit samma beslut i hans kläder, det är bara att gratulera.

Ingen ersättare ännu

I nuläget är det inte klart vem som kommer att ersätta Adam Ståhl på lång sikt.

– Beskedet är bara några timmar gammalt, jag fick besked i morse om att det var definitivt. Kortsiktigt har vi inga problem med att fylla positionen, med både Elliot Stroud och Herman Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.