Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Freja Ånestrand och Majken Hjorton från Stockholm var en av flera fans som började köa tidigt under fredagsförmiddagen för att komma längst fram till Benjamin Ingrosso och Hov1 under Skärgårdsfesten. Se bilder från uppladdningen i klippet. Foto: Martin Axelsson Därth/SVT

Lång väntan på festivalstjärnorna: ”Är superfans”

Uppdaterad
Publicerad

Årets Skärgårdsfest är i full gång och såväl turister som blekingar är på stan för att njuta utav karuseller, musik och sol. Vissa hade tagit sig extra långt för fredagens dragplåster.

Kompisarna Freja Ånestrand och Majken Hjorton har åkt från Stockholm för att se fredagens artister, Hov1 och Benjamin Ingrosso spela. Trots att de inte börjar spela förrän sent in på fredagskvällen hade tjejerna redan börjat köa vid lunchtid för att få platser längst fram vid scenen.

– De är helt klart värt att börja köa redan nu, vi vill stå längst fram, säger Freja Ånestrand som kallar sig själv för ett ”superfan”.

”Större för varje år”

För Pär Andersson från Nättraby är det också artisterna som lockar mest men under förmiddagen hade han även hunnit med en tur till barnaktiviteterna på Stumholmen.

Han upplever att festivalen blir större för varje år.

– Det är kul att det finns något för alla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.