Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet förklarar seglarna från Rhode Island i USA varför de tycker så mycket om att segla i Skandinavien. Foto: Wivan-Kristina Sandberg/SVT

Amerikanska paret seglar i Skandinavien: ”Lagom temperaturer här”

Uppdaterad
Publicerad

En amerikansk segelbåt väcker uppmärksamhet i hamnar längs svenska sydkusten.
Det amerikanska paret Nancy Jamison och Steve McInnis återkommer till norra Europa för att segla varje sommar sedan 2018. Denna veckan ligger de vid kaj i Karlskrona.

– Det är enkelt att segla och leva på en båt här, säger Nancy Jamison.

Efter att ha mönstrat på sin båt Maverick i Norge, där den varit över vintern, har seglarna Nancy Jamison och Steve McInnis från USA seglat söderut längs Sveriges västkust. Förra veckan var de i Skåne och nu har de lagt till i Karlskrona.

– Hamnarna i Skandinavien är fantastiska med all service som finns, säger Nancy Jamison.

Hon och hennes man har valt att fortsätta segla i norra Europa varje år sedan 2018.

– Vi tycker inte om alltför varmt väder, så vi njuter av det lite svalare klimatet här. Hemma i USA kan det bli väldigt varmt på somrarna, liksom kring Medelhavet, säger Steve McInnis.

Parets båt, Maverick, som går under amerikansk flagg väcker en del uppmärksamhet i gästhamnarna de lägger till i.

– När vi var på Hanö kom någon och knackade på för att han var nyfiken att höra om oss och vår båt, berättar Steve McInnis.

Den kommande vintern ska båten Maverick vinterförvaras på Orust i Bohuslän, även om hemmahamnen är Newport i Rhode Island, USA.

Se klippet från seglarna Steve och Nancys båt Maverick som nu ligger i Karlskrona

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.