Mannen skickade penisbilder till barnen och bad om att få tillbaka likadana bilder från dem. Foto: SVT / TT

Bad elvaåring om könsbilder – man döms för sexbrott mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En 30-årig man bad en elvaåring att skicka bilder på sitt kön. Mannen döms nu vid Blekinge tingsrätt för sexbrott mot flera barn.

Mannen bad i en pågående chattkonversation på Snapchat ett barn, som då var elva år, att filma när barnet onanerade. Mannen bad också barnet att skicka bilder på sitt kön – och mannen har själv skickat könsbilder till barnet.

Samma handling har skett med ytterligare två barn i åldrarna 13 och 15 år och händelserna utspelar sig under 2020 och 2021.

Mannen, som i dag är i 35-årsåldern, har erkänt gärningarna och menar att han varit medveten om barnens åldrar.

Han döms av Blekinge tingsrätt för två fall av sexuellt ofredande, sexuellt övergrepp mot barn och två fall av utnyttjande av barn för sexuell posering.

Ska betala skadestånd

Mannen dömdes 2022 och har avtjänat ett fängelsestraff för flera fall av sexbrott mot barn och grovt barnpornografibrott.

Brotten han nu döms för omfattas av det tidigare straffet – fängelse i tre år och tre månader.

– Han har redan suttit av sitt straff och blev dessutom villkorligt frigiven. Men det är nya individer som inte avhandlades i samband med domen 2022, därför är skadestånden nya, säger mannens försvarsadvokat Elon Svärd.

Sammanlagt ska mannen betala 22 600 kronor i skadestånd till de drabbade barnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.