Maria Persson blev ”Årets eldsjäl”. Foto: Jennifer Alm/SVT

Blekinges idrottselit prisades på Idrottsgalan

Uppdaterad
Publicerad

Förste pristagare på fredagens idrottsgala i Blekinge Convention Center i Ronneby blev Maria Persson som fick priset som ”Årets eldsjäl”. Sista pristagare var Mjällby AIF som än en gång tagit sig till allsvenskan och blev ”Årets lag”. Totalt delades tolv priser ut.

Vid 17-tiden började gästerna strömma in på Blekinge Convention Center i Ronneby för årets upplaga av Idrottsgalan.

Galadeltagarna samlades för bubbel redan vid 17-tiden. Foto: Jennifer Alm/SVT

Under kvällen delas tolv priser ut. En ny kategori för i år är ”Årets idrottskommun” som tilldelas den kommun i Blekinge som bäst involverar, utvecklar och stödjer idrotten.​

Julia Fridlund, är nominerad som årets kvinnliga idrottare. Foto: Jennifer Alm/SVT

När Patric Nilsson, distriktsidrottschef i Blekinge, ser tillbaka på det gångna idrottsåret är Mjällby AIF:s avancemang till Allsvenskan i fotboll en höjdpunkt. Han framhåller även alla förenings- och ledarinsatser i länet.

– Jag ser fram emot de priser som ska gå till våra fantastiska ledare ikväll, för det är dem vi behöver lyfta fram, säger han.

Strax efter 18:30 delas galans första pris ut till ”Årets eldsjäl”.​

Det går åt en del festdrycker en sådan här kväll. Foto: Jennifer Alm/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.