Räddningstjänsten upptäckte flera brister på Östra pirens Skybar. Foto: SVT

Brister i Östra pirens brandskydd: ”Situationen är oacceptabel”

Publicerad

När Östra pirens Skybar fick besök av räddningstjänsten uppmärksammades brister i brandskyddet. I rapporten beskrivs situationen som ”oacceptabel”. Fastighetsägaren hävdar att det beror på ett missuppfattning.

I samband med Östersjöfestivalen gjorde räddningstjänsten en inspektion på Östra piren tillsammans med Miljöförbundet Blekinge väst.

Under besöket upptäcktes flera säkerhetsbrister – bland annat hade en av utrymningsvägarna en låst dörr, skriver Sydöstran.

Östra Piren i Karlshamn

”Räddningstjänsten anser att bristerna är allvarliga och att utrymningssituationen är oacceptabel”, står det i rapporten.

Enligt serveringstillståndet tillåts 200 personer på Skybarens uteservering, något som Räddningstjänsten kritiserar då utrymningsvägarna är dimensionerade för endast 150 personer.

Till Sydöstran säger Magnus Persson, vd för fastighetsägaren Karlshamnsfastigheter, att räddningstjänstens kritik handlar om ett missuppfattning för att det existerar två regelverk.

– De harmonierar inte och det håller man på att titta på nu, säger Magnus Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östra Piren i Karlshamn

Mer i ämnet